Az Európai Szabadalmi Szervezet Igazgatótanácsa új elnökhelyetteseket nevezett ki

Az Európai Szabadalmi Szervezet Igazgatótanácsa 2010. október 27-én, Hágában tartott 125. ülésén megválasztotta az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) 1. és 5. számú Főigazgatóságát - 2011. január 1-jétől 5 évig - vezető új elnökhelyetteseket. Az Igazgatótanács döntése szerint Guillaume Minnoye (BE) az ESZH 1. számú Operációs Főigazgatóságát fogja vezetni, míg Raimund Lutz (DE) az 5. számú Jogi és Nemzetközi Ügyek Főigazgatóságának élén áll majd.

Guillaume Minnoye az európai szabadalmi bejelentések vizsgálatáért és az európai szabadalmakkal összefüggő felszólalási eljárások lefolytatásáért felelős Főigazgatóság élén a nyugdíjba vonuló Thomas Hammert (DE) követi.

Raimund Lutz a szabadalmi jogi és az ehhez kapcsolódó nemzetközi ügyekkel foglalkozó, valamint a szerződő államok nemzeti hivatalaival folytatott kooperációs feladatokat ellátó Főigazgatóságot veszi át a továbbra is az ESZH kötelékében maradó Wim van der Eijktől (NL), aki ezt a tisztséget eddig ideiglenesen töltötte be.

Az Igazgatótanács a szerződő államok által delegált személyekből áll, és az Európai Szabadalmi Szervezet legfőbb politikai döntéshozó testülete. Az Igazgatótanács egyrészt jogalkotói, másrészt felügyeleti feladatokat lát el. Ez utóbbi felelősségi körében ellátja az ESZH tevékenységének felügyeletét, jóváhagyja a költségvetését és kinevezi a főbb tisztségviselőket, beleértve az ESZH elnökét és elnökhelyetteseit.

További információ az ESZH honlapján található.

2010/11/02